Uvjeti Poslovanja


Na uvjete poslovanja i korištenja stranica https://bergen.hr i sklapanja ugovora na daljinu putem sredstva daljinske komunikacije primjenjuju se prvenstveno ovdje navedeni Uvjeti poslovanja i korištenja, osim u slučaju da se ugovorene strane (Prodavatelj i Kupac) ne dogovore drugačije. Uvjeti poslovanja i korištenja podliježu Zakonu o zaštiti potrošača (NN 41/14) te Zakonu o obveznim odnosima (NN 35/05 i NN 41/08).

Pri naručivanju proizvoda sredstvima daljinske komunikacije Kupac će odmah biti upoznat sa svim propisanim podacima iz članka 57. sukladno članku 66. točka 2. Zakona o zaštiti potrošača.

CIJENE PROIZVODA I USLUGA istaknute na Internet stranicama, reklamama i u katalozima izražene su u kunama i u njih je uračunat PDV. Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i/ili plaćanja i mogu se promijeniti bez prethodne najave.NAČINI PLAĆANJA Nalog na transakcijski račun IBAN : HR0724020061100052361 kod ERSTE&STEIERMÄRKISCHE BANK d. d. Jadranski Trg 3/a, Rijeka, HR 51000 Nalog može biti napravljen elektronskim putem (Internet bankarstvo) ili podneseno kod neke od financijskih institucija na Nalogu za plaćanje (Pošta, banke, Fina …)

Načini plaćanja

Načini & Uvijeti Plaćanja

KARTIČNO PLAĆANJE U MALOPRODAJI

petrokov način plaćanja DINERS CLUB – do 36 rata bez kamata
petrokov način plaćanja AMERICAN EXPRESS – do 12 rata bez kamata – od 24 do 60 rata potrošački kredit na iznose iznad 10.000,00 kn
petrokov način plaćanja MASTER CARD – do 12 rata bez kamata – do 36 rata potrošački kredit na iznose iznad 10.000,00 kn
petrokov način plaćanja MAESTRO I VISA ZABA – do 12 rata bez kamata
petrokov način plaćanja MAESTRO I VISA PBZ – do 12 rata bez kamata
 

POPUSTI U MALOPRODAJI

Način plaćanja Cijena robe Gotovina Maestro Ostale kartice
Jednokartno plaćanje > 500,00kn 10% 10% 5%
> 3.500,00kn 15% 15% 10%
Plaćanje na rate - do 12 Rata > 500,00kn / 5% 5%
> 3.500,00kn / 10% 10%
Plaćanje na rate, kredit - do 24 Rate > 10.000,00kn / / 5%
 
 

UVIJETI DOSTAVE: Robu besplatno dostavljamo do ulaznih vanjskih vrata u kuću ili zgradu. Pritom pristup dostavnom vozilu treba biti omogućen. U protivnom se dostava vrši do najbliže točke na kojoj je istovar iz dostavnog vozila moguć.
DOSTAVA NA OTOKE: Robu dostavljamo na otoke s redovitom trajektnom linijom. Trošak trajekta snosi kupac.

ISPORUKA PROIZVODA Isporuka će uslijediti u roku 7 radnih dana od dana narudžbe, a najkasnije 30 dana ukoliko je tako dogovoreno. Ukoliko se pojavi nemogućnost isporuke odabranog proizvoda zbog toga što proizvod nemamo na zalihi ili ga više ne možemo naručiti, dužni smo kupca obavijestiti, a kupac ima pravo odustati od narudžbe/ugovora ili pristati na naknadni rok za isporuku ukoliko je to moguće. Sve naručene artikle nastojati ćemo isporučiti u jednom paketu. Ukoliko to zbog stanja zaliha neće biti moguće, zadržavamo pravo isporuke u više pošiljaka. Naručene proizvode isporučujemo kurirskom službom do vaših vrata ili ih možete preuzeti osobno. Ukoliko ste se odlučili za osobno podizanje, voditelj odjela logistike i skladišta obavijestiti će vas kada su vaši proizvodi spremni za podizanje. Osobno podizanje naručenih proizvoda možete obaviti NAKON OBAVIJESTI VODITELJA logistike i skladišta u uredovno vrijeme svakog radnog dana od 08:00h – 16:00h., u sjedištu Petrokov-a, Mrkšina 52d, 10020 Novi Zagreb.

REKLAMACIJE PROIZVODA Priznaju se samo uz predočeni račun. Bez računa nema reklamacija. U slučaju reklamacije proizvoda zbog nedostataka ili skrivenih mana, proizvod pošaljite na adresu Petrokov d.o.o.,Karlovačka cesta 4i, 10020 Zagreb ili nas kontaktirajte na broj telefona: +385 (0)1 6473 111.
Kupljenu robu prilikom preuzimanja obvezatno prekontrolirati ! Ukoliko kupac želi vratiti robu mora zatražiti pismeno odobrenje, te moraju biti ispunjeni slijedeći uvjeti:

– u slučaju OPRAVDANE REKLAMACIJE unutar roka od 5 dana nakon primitka proizvoda, a da je ista uzrokovana greškom tvrtke Petrokov, kupac ostvaruje pravo povrata sredstava od 100%.*
– u slučaju OPRAVDANE REKLAMACIJE unutar roka od 5 dana nakon primitka proizvoda, a da je ista uzrokovana greškom kupca, kupac ostvaruje pravo povrata sredstava od 50%.*
– u slučaju NEOPRAVDANE REKLAMACIJE, a o čemu odlučuje tvrtka Petrokov na osnovi reklamacijskog zapisnika, kupac ne ostvaruje pravo povrata sredstava.*
zadržavamo pravo odstupanja opisa proizvoda i fotografije/prikaza u katalogu zbog stalnog usavršavanja proizvoda
* Sve navedeno podrazumijeva povrat robe u izvornom pakiranju
Ne odgovaramo za štete nastale nestručnom i neodgovarajućom uporabom uređaja i proizvoda prodanim od strane Petrokov d.o.o. ili partnerske firme.

IZJAVA O JAMSTVU I SERVISNI UVJETI
Za sve proizvode na koje dajemo jamstvo od 12 mjeseci kupac je dužan čuvati račun, za cijelo vrijeme jamstvenog perioda. Ne odgovaramo za slučajna ili namjerna oštećenja proizvoda napravljena od strane kupca ili krajnjeg korisnika. Osiguravamo servis kupljenih proizvoda u jamstvenom i izvan jamstvenog roka. U slučaju kvara i drugih mogućih nedostataka obvezujemo se da ćemo izvršiti popravak ili zamjenu proizvoda u razumnom vremenskom roku sukladno Zakonu o obveznim odnosima.

OBAVIJEST O NAČINU PISANOG PRIGOVORA POTROŠAČA Sve prigovore sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (N.N. 41./2014.), možete poslati putem pošte, telefaksa ili elektroničke pošte kao i osobno u našim poslovnim prostorijama. Ukoliko se prigovor podnosi u poslovnim prostorijama, trgovac je dužan odmah pisanim putem ovjeriti njegov primitak .

Ostali načini podnošenja prigovora:
Na email: info@bergen.hr

Na poštansku adresu:
Petrokov d.o.o. Mrkšina 52D, 10020 Zagreb (Novi Zagreb)

Na telefaks broj: +385 (0) 1 6191 677 ili podnijeti u našim poslovnim prostorijama na adresi Mrkšina 52d, Zagreb.

Kako bi Vam sukladno članku 10. stavak 5. Zakona potvrdili primitak pisanog prigovora te odgovorili na isti- molimo Vas da navedete točne podatke za primitak istog kao i sve kontakt podatke i mogućnosti.

Odgovor na Vaš prigovor u pisanom obliku ćete dobiti najkasnije u roku 15 dana od dana primitka prigovora. U suprotnom se možete obratiti Državnom inspektoratu ili Udruzi za zaštitu potrošača.

Ukoliko prihvaćate uvjete korištenja, prihvaćate i Opće uvjete poslovanja.
Petrokov d.o.o. zadržava pravo pogreške u opisu i fotografiji
Petrokov d.o.o. zadržava pravo izmjene ovih uvjeta i pravila bez prethodne najave. Uvjeti poslovanja su sukladni zakonima Republike Hrvatske. U slučaju mogućeg spora trgovac i potrošač će spor riješiti mirnim putem, a ukoliko to nije moguće nadležan je sud u Zagrebu.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora: